Tennisclub De Wilge - Egem

Club

Over het ontstaan van de DE WILGE in het jaar 1978 

In die tijd was er in Tielt een tennisclub gevestigd op Watewy . Eind de jaren ‘ 70 nam de populariteit van de Tennissport sterk toe . Op Watewy waren maar twee terreinen beschikbaar , en dit was onvoldoende voor het aantal leden van toen . Er werd dan uitgekeken om een derde terrein aan te leggen .

Maar daarvoor was de toestemming van het bestuur van het College nodig , en de aanleg moest op kosten van de Club gebeuren .Op een algemene vergadering , die plaats vond in den “ Bridge “ , kon gemeld worden dat we dan toch dit derde terrein mochten aanleggen . Maar plotseling... Op het einde van die vergadering doken  twee figuren op , Carine en François , met de mededeling : dat zij wel een nieuwe tennisclub zouden oprichten in Egem op een oude boerderij , in de Klijtenstraat   , en  eigendom van de familie Maes .

Velen voelden zich aangesproken door dit nieuwe project . Lid zijn van een volwaardige tennisclub in dit landelijk kader , met bar en restaurant en kleedkamers , kortom met alles erop en eraan. Een groep enthousiastelingen zoals : Bart Braekeveld , Robert De Craemer , Philip De Smet , Albert Loosveldt , Daniël De Rammelaere , René De Weerdt en duivel-doet-al François Verstraete schoten aan het werk met pikhouweel , hamer , beitel en in geen tijd was die koestal afgebroken .

Op 3 februarie kreeg de vzw tennisclub “ De Wilge “ officieel bevestiging van haar aansluiting bij de KBLTB  met stamnummer : 230 .

De bestuursploeg bestond uit : René De Weerdt – voorzitter , Robert De Craemer –ondervoorzitter , Albert Loosveldt – penningmeester , Bart Braekeveld – secretaris en Daniël De Rammelaere , Philip De Smedt en François Verstraete waren de bestuursleden .

In de februarimaand van 1979 starten de eigenlijke bouwwerken van wat nu de bar en restaurant is , maar toen nog met kleedkamers op het gelijkvloers. In maart-april werden 3 terreinen op een professionele manier aangelegd en het wonder geschiede want op half april werd de eerste match gespeeld

Op zondag 3 juni was de officiële opening met een receptie en werd het eerste tornooi georganiseerd onder de leden . En de winnaar van dit tornooi was Robert De Craemer .

Het ledenaantal ging bestendig crescendo en in jaar 1982 telde men 260 leden en het was de bedoeling dat jaar het getal 300 te halen . In de loop van dit jaar trad ook een nieuw bestuur in werking onder de leiding van Adrien Wyseur .